8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Windlust doet mee aan Nationale Molen dag

Op zaterdag 11 mei zal molen Windlust op Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel meedoen aan Nationale Molen Dag. De molen is open voor bezoek en rondleidingen. Om een feestelijk tintje te geven aan deze dag zal Dameskoor Eigen Wijs uit Moordrecht enkele optredens verzorgen.

Samenwerking

Demaalvaardige korenmolen heeft de afgelopen weken extra gemalen zodat u, bij de buren Dagactiviteiten Centrum Korenaer, waar men producten uit de molen wegen, mixen en verpakken, een breed pallet aan meelproducten kunt kopen. Ook hebben zij lekkere koek en koekjes gebakken. Misschien geniet u daar, op het terras, van bij een bakkie koffie of thee. Maar kopen voor thuis of als cadeau bevelen de molen vrijwilligers van harte aan.

Zonder onderhoud geen molen

Om de molen in de best mogelijke conditie te houden moet regelmatig groot en klein onderhoud plaatsvinden. Daar is geld voor nodig. Om dat geld binnen te halen wordt er de gebruikelijk enveloppen verkoop gehouden. In veel enveloppen, niet in alle, zit een lotnummer. Dit nummer correspondeert met een prijs op de prachtig uitgestalde prijzentafel. Prijzen die de mole, dankzij de medewerking van vele winkeliers uit winkelcentrum Reigerhof, mogen verloten. Indien u een prijs heeft gewonnen mag u deze direct meenemen. Mocht u echt geen lot in uw enveloppe hebben aangetroffen dan zorgen wij alsnog voor een klein prijsje als pleister op de wonde. Molen Windlust gaat voor “ALTIJD PRIJS!”.

Gekleurde zeilen

Vanaf 12 april 2024 is op de molenwieken de kunstuiting te zien van de meester Lallemanschool. Eigen inbreng van de 8ste groepers en vertaald in een patroon door Atelier Teuneke. Alleen hiervoor zou men al naar de Nationale Molen Dag bij molen Windlust komen.

Open en meer

Vanaf 10:00 uur zijn bezoekers welkom. De gidsen vertellen u graag over het monument, de geschiedenis, de machine en het maalproces. De molen verkoopt lekkere rode en witte wijn, diverse bieren met aansprakelijke etiketten en smaak. Meer trek in een liquerette ook? die heeft de molen in de verkoop naast diverse aan molens verwante artikelen. Van elke aankoop is de “winst” bestemd voor de onderhoudskas. Voor kinderen zijn er gratis bouwplaten waarvoor geldt “Op is Op!”.

Uitsluitend voor bezoekers aan molen en gemaal

Het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard, HHSK, heeft haar gemaal Abraham Kroes op deze dag open gesteld voor bezoek. Zij bieden u een kosteloze vaart aan met motorkruiser “Libra” naar het gemaal. Onderweg hoort u over het gemaal en het werk van het Hoogheemraadschap. Na een bezoek aan het gemaal mag u mee terugvaren naar molen Windlust.  Let op! u moet uitstappen bij het gemaal of bij de molen. Zodat ook anderen gebruik kunnen maken van deze veerdienst

Programma:

10:00 molen open, start enveloppen verkoop en rondleidingen.

10:00 theeschenkerij open (ook verkoop meelproducten, gebak en diverse woonaccessoires.)

12:30 optreden Dames koor Eigen Wijs 3 x 20 minuten.

16:00 einde evenement.

Advertentie