8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Veel plezier bij Jeu de Boulestoernooi voor Roparun

“Jullie liggen” klinkt het op sportpark Dorrestein bij het Boulodrome van JBC Nieuwerkerk. De tegenstanders kijken eerst elkaar aan en dan de tegenstander. Die neemt de tijd om uit te leggen hoe het werkt. Want de geoefende spelers vonden het geen probleem de beginners mee te nemen tijdens de wedstrijden afgelopen zondag.

Het Jeu de Boulescomplex was vandaag open voor wie voor het goede doel wilde spelen en met 30 teams was deze wedstrijd voor het goede doel, team 101 Punt-Neleman van de Roparun een succes te noemen. De sfeer was gemoedelijk, ook al kwam af en toe de rolmaat om zeker te weten wie lag, te voorschijn. De spelers hadden het geluk dat het een lekker weertje was.

Team 101 Punt-Neleman doet mee aan de Roparun en zal in het pinkerweekend van Parijs naar Rotterdam afleggen met als doel: geld ophalen om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken. Meer informatie en/of doneren kan via https://www.roparun.nl/teams/punt-neleman .

Maar voor een deelneemster van de Roparun was het boulen naar eigen zeggen veel moeilijker. Uiteindelijk werd het toernooi gewonnen door de geoefende spelers Sieb Hulzenga en Piet Scherpenisse en het team van Willem Zwang en Wim de Vries. Beiden hadden evenveel punten. Wilco en Bea Dekker werden derde, maar het goed doel was de morele winnaar.

Op zaterdag 6 juli staat het Jeu de Boules complex in teken van de Open Petanque Zuidplas, een toernooi voor jong en oud, voor beginners tot specialisten als ook bedrijfteams.

Advertentie