8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

De Reisduif onder de slopershamer

Het voormalige clubhuis De Reisduif van de postduivenvereniging in aan de Prinses Irenestraat in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt gesloopt. Op maandag 13 mei zijn de eerste delen gesloopt en zal plaats maken voor een gebedshuis. Het pand is in 2018 al verkocht door de postduivenvereniging die dat jaar ook is opgeven.

Stichting Islamitische Moskee Errahmane heeft pand gekocht en wil na de sloop een moskee bouwen op de plek. Nadat de gemeenteraad eerder al geen bezwaren had was ook de Rechtbank kortgeleden van mening dat de bezwaren van de omwonenden wettelijk geen hout sneed en wees de bewaren af. Daarmee kreeg het bestuur groen licht voor de bouw.

Nu de sloop is begonnen, kan de conclusie getrokken worden dat er geen voorlopige voorziening tot stilzetten van de werkzaamheden is aangevraagd. Of de bewoners in hoger beroep zijn gegaan tegen de uitspraak van de Rechtbank is niet bekend.

Advertentie