8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Groots sportgala van Sportstichting Zuidplas

Op 4 juli was het sportgala van de Sportstichting Zuidplas een succesvolle bijeenkomst in de sporthal de Zuidplas in Moordrecht. Er waren maar liefst 6 sportprijzen te vergeven en voor de genomineerden was een tafel met hapjes gereserveerd. Andere bezoekers hadden minder geluk, die mochten boven op een bankje zitten.

Het was gelukt om van een simpele sporthal tot een mooi decor voor een gala om te toveren. Veel aanwezigen hadden zich ook speciaal mooi aangekleed waardoor het gala nog meer glans kreeg. De opening was een spectaculair optreden van Fabia Dance Center.

Tijdens het sportgala waren er 6 sportprijzen te verdelen. Tussendoor kwamen succesvolle sporters hun verhaal vertellen bij presentator Frank Stout en was er een kwis met best moeilijke vragen. Uiteindelijk won een van de zwemsters van Niemo Barracuda, zij wist de benaderingsvraag het beste te beantwoorden. Deze vraag ging over het puntenaantal waarmee Epke Zonderland in Londen tijdens de Olympische spelen goud won. Zie ook ons fotoalbum op Facebook.

Sportteam van het jaar

Winnaar : Nieuwerkerk D1 CKV Nieuwerkerk. Dit team is afgelopen jaar Nederlands kampioen geworden in de hoofdklasse in de zaal. kortgeleden is het team door de gemeente gehuldigd.
Andere genomineerden : Zwemteam NieMo Barracuda en Jongens A ZVH Volleybal

Sportman van het jaar

Winnaar : Joost Visser (TUMO) Joost heeft meegedaan aan de Special Olympic World Games in Berlijn in juni 2023 en won hier veel medailles.
Andere genomineerden : Maurits Heijkoop (Hardlopen, Trailrunning & Triathlon) en Niek van der Weide (Unity 99)

Sportvrouw van het jaar

Winnaar : Vera Hogerwaard (Hardlopen). Fanatiek hardloopster en de snelste vrouwelijke inwoner gemeente Zuidplas tijdens marathon Rotterdam 2024 in een tijd van: 3:38:19
Andere genomineerden : Liesbeth Veen-Milatz (Schaats & Inline Lansingerland) en Anouchka Bos (NieMo Barracuda)

Vrijwilliger van het jaar

Winnaar : Martin Muller (HC de IJssel) Martin Muller is voor NHC de IJssel, dé vrijwilliger van onze club. Al jarenlang is Martin een vaste en toegewijde kracht binnen de IJssel. Vanaf het moment dat zijn kinderen begonnen met hockey, heeft Martin zich vol overgave ingezet voor onze club. En tot op de dag van vandaag, zijn kinderen die inmiddels de twintig zijn gepasseerd, laat hij deze toewijding zien. Martin is trainer, deel van het klusteam, verantwoordelijk voor de EHBO koffer en is regelmatig tijdens wedstrijden scheidsrechter
Andere genomineerden : Pascal Bek (VV Nieuwerkerk) en Marcel Mayer (Tennisclub Zevenhuizen)

Coach van het jaar

Winnaar : Diana Alblas (TUMO) Diana is al meer dan 30 jaar actief voor Tumo en zet wekelijks al haar kennis in om haar sporters zo goed mogelijk te begeleiden. Diana is ook coach van het G-gymteam en heeft hier al veel mee bereikt, tijdens de special Olympics namen haar sporters verschillende medailles mee naar huis.
Andere genomineerden : Rona Zoll-Dijkema (Rolling ‘90) en Ronald de Rooij (ZVH Volleybal)

Sporttalent van het jaar

Winnaar : Myron Artemenko (NieMo Barracuda). Myron is een Oekraïense jongen die vlak na het uitbreken van de oorlog naar Nederland is gekomen. Met zijn moeder en zusje wonen zij al sinds maart 2022 bij een gezin in Nieuwerkerk. Myron behoort in 2023 tot de snelste zwemmers van Nederland in zijn leeftijdsklasse. Hij is de snelste zwemmer van Nederland in zijn geboortejaar (2010), op het NK korte baan junioren nam hij deel op 10 afstanden en behaalde hij 3 de plaatsen in categorieën waarbij hij ook tegen oudere zwemmers moet zwemmen. Binnen NieMo Barracuda heeft hij verschillende clubrecords verbeterd in zijn leeftijdsklasse en won hij diverse medailles op de internationale zwemtoernooien in Essen en Bückeburg.
Andere genomineerden : Raph van de Burgt (PKC Papendrecht) en Matthijs de Haan (HVHW) & (Westland wil vooruit)

Advertentie