8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Doe mee aan de Open Monumentendagen 2024!

In het weekend van 14 en 15 september 2024 vinden de landelijke Open Monumentendagen weer plaats. Een ideaal moment voor inwoners van Zuidplas én bezoekers uit de regio om het erfgoed in Zuidplas te komen beleven en bewonderen. Bent u eigenaar of gebruiker van een monument en lijkt het u leuk om uw passie voor het monument met het grotere publiek te delen? Doe ook mee met de Open Monumentendagen en stel uw monument een of beide dagen open.

‘Routes, netwerken en verbindingen’ is het landelijk thema
Dit jaar is het thema van de Open Monumentendagen ‘Routes, Netwerken en Verbindingen’. Binnen dit thema heeft Zuidplas bijzonder erfgoed. Denk aan de Ringvaart, Rotte en de Hollandsche IJssel maar ook de tochten, lanen en linten in ons polderlandschap. De historische verenigingen en vrijwilligers uit onze dorpen werken aan een mooi programma voor de Open Monumentendagen.

Varen op varend erfgoed
Heeft u bijvoorbeeld al eens een bezoek gebracht aan Werkhaven Hitland? Hier kunt u een verscheidenheid aan historische schepen zien. Dit bijzondere varend erfgoed ligt naast het Leefgoed De Olifant. Wilt u varen over de Hollandsche IJssel? Dan kunt u tijdens Open Monumentendag vanaf de steiger bij Molen Windlust op een historisch schip ook Gouderak, Ouderkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel aandoen. Bij iedere halteplaats neemt een lokale gids u mee naar een monument.

Met de historisch bus mee
Ook kunt u met een historische bus tussen de verschillende halteplaatsen in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht reizen, waarbij u de verschillende opengestelde monumenten kunt bezoeken.

Aanmelden of meer informatie:
Wilt u uw monument ook openstellen voor de Open Monumentdagen, of heeft u vragen of opmerkingen? Dat kunt u contact opnemen met de beleidsmedewerker Erfgoed via evert.verhoeven@zuidplas.nl. In de maand augustus kunt u het definitieve programma raadplegen en welke monumenten allemaal open zijn op Open Monumentendagen 2024

De Rotte
Advertentie