8.5 C
New York
dinsdag 17 september 2024

Hoogheemraadschap verwerkt heel veel regenwater – waterberging Eendragtspolder tijdelijk open geweest

Afgelopen nacht is veel regen gevallen in het gebied van Schieland en de Krimpenerwaard. De medewerkers zijn druk bezig om het vele water via de gemalen weg te pompen. Bij gemaal P.D. Kleij in Nieuwerkerk aan den IJssel staan extra noodpompen, er wordt meer regen verwacht.

Door de vele regen kan wateroverlast ontstaan. De riolen kunnen overlopen en de kelders kunnen vol water komen te staan. Ook de waterstanden in de sloten kunnen stijgen. In verband met de te verwachte regenval heeft het Hoogheemraadschap tijdelijk de waterberging in de Eendragtspolder open gezet in om extra water op te kunnen vangen. Volgens het waterschap is men daar om 16:30 uur gestopt met het inlaten van water in de berging van de Eendragtspolder.

Melden
Het Hoogheemraadschap roept inwoners op als men een sloot ziet die overstroomt bij hevige regenval, om dan contact opnemen met de meldkamer van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. De meldkamer is 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer (010) 45 37 200.

Advertentie