8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

“Grote mensen gemeenteraad” achter keuze Thomas Schouten als kinderburgemeester

De “grote mensen gemeenteraad” heeft op dinsdag 14 juni unaniem ingestemd met de benoeming van Thomas Schouten als kinderburgemeester van Zuidplas voor 2022-2023. Nadat de weer ervoor al de kindergemeenteraad hem als de beste zag, kon Thomas met zijn presentatie de raadsleden overtuigen.

Thomas wil een speelgoedbank opzetten in de gemeente Zuidplas om zo arme kinderen en kinderen van vluchtelingen te voorzien van speelgoed. Tijdens het rondje langs de raadsleden kreeg Thomas diverse vragen van de gewiekste raadsleden maar de 11-jarige wist deze vragen goed en kort te beantwoorden. Van het CDA kreeg hij al een mand met speelgoed als start.

Voor Faris El Achrafi was de installatie van Thomas zijn afscheid, met enige weemoed hing hij de ambtskeren om de schouders van Thomas. In zijn afscheidsreden vertelde Faris dat hij het liefst nog een jaar was doorgegaan maar was hij dankbaar voor het afgelopen jaar waarin hij overal bij kon zijn. Faris benadrukte dat zijn voorgangers door corona dit niet konden doen.

Burgemeester Weber bedankte, als vervanger van de zieke wethouder Klovert, Faris uitgebreid en memoreerde aan het bezoek van het huis van Sinterklaas met het aanbieden van het straatnaambord Pepernotenplantsoen, samen met Faris voor in het toekomstige vijfde dorp. De burgervader noemde Faris een sociale jongen en dankte hem met de penning van de gemeente Zuidplas en een boek over snelle wagens.

Fragment uit Sinterklaasjournaal – Bron NPO

Advertentie