8.5 C
New York
zondag 6 oktober 2024

Lift station defect door vandalisme

De lift van spoor 2 (richting Rotterdam) van station Nieuwerkerk aan den IJssel is al weken defect en bij navraag door deze nieuwssite bij ProRail blijkt dat het nog even gaat duren. De woordvoerder Martijn de Graaf van ProRail kon nog niet zeggen wanneer de lift gerepareerd gaat worden en laat weten dat tot dan de lift buiten gebruik is.

De NS geeft nu het advies om met de lift op spoor 1 met de trein naar ander station te gaan zoals Gouda en daar alsnog de trein richting Rotterdam te geven. De Graaf is nog boos over de vernielingen : “Enkele booswichten hebben gemeend dat het noodzakelijk was om de lift kapot te maken. Vandalen zorgden dus voor glasschade waardoor deze niet te gebruiken is. Dat is ontzettend vervelend voor iedereen die afhankelijk is van een lift. Zo wordt hen door een domme actie het openbaar vervoer ontzegd. Daar kunnen wij echt boos om worden“.

Renovatie station

De woordvoerder van ProRail heeft op de vraag wanneer de renovatie van het station gaat starten nog geen passend antwoord ;”De plannen voor de renovatie van station Nieuwerkerk zijn er nog steeds. Dat is hard nodig want we willen dit station graag in een nieuw jasje steken. Maar we hebben een grote opgave aan het Nederlandse spoor. Er ligt veel werk klaar voor ons. Dus het moet passen in de grote agenda van ons, vervoerders, en aannemers die voor ons aan de slag gaan. Om een goed moment te vinden voor deze werkzaamheden moeten we dus goed afstemmen. De krapte op de arbeidsmarkt, het vele werk en het feit dat er in Duitsland ook veel aan het spoor gewerkt wordt maakt dat een uitdaging. We gaan een goed moment vinden, daar zijn we van overtuigt maar we kunnen nog niet zeggen wanneer dat is“.

Advertentie