donderdag 19 september 2024

Villa Dorrestein ZVH nipt verlies in bekerwedstrijd

de dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag tegen het tweede divisie team van Zovoc uit Zoetermeer de eerste wedstrijd voor de beker. Voor de Zevenhuizense dames startte de tweede fase van de voorbereiding voor de tweede divisie.  Het jonge team van trainer/coach Martin Rutten wist zich goed te presenteren, maar moest de wedstrijd via de setstanden 20-25, 25-19, 25-20, 22-25 en 16-14 na ruim 2 uur met 3-2 aan Zovoc laten.

Trainer/coach Martin Rutten en assistent Michelle van der Knaap – Bijl startte in een redelijk gevulde sporthal de Limiet met de formatie: Marlies Nobel als spelverdeelster, Izzy van Spengen in de diagonaal, Eden Wensveen en Julia Zwinkels in het midden, Jasmijn Stolk en Luca Hessing op de passer-loper positie en Dorothée Kamerman als libero. Anniek Scheffers was door een blessure niet inzetbaar.

Villa Dorrestein startte de eerste set sterk en met een sterke serve werd Zovoc direct onder druk gezet. Punt voor punt sloop het team uit Zoetermeer terug. Bij 20-20erde coach Martin Rutten e en dubbele wissel uit, Demi van Es en Larissa Lustig kwamen in het veld voor Izzy van Spengen en Marlies Nobel. Villa Dorrestein nam het initiatief terug en zette via  20-25 de 0-1 op het scorebord.

In de tweede set kwam Villa Dorrestein met dezelfde begin opstelling binnen de lijnen en gaat het tot 8-8 gelijk op, daarna verhoogde Zovoc de druk. Bij Zevenhuizen nam de servicedruk wat af en komt de pass meer onder druk Zovoc nam het initiatief over en Villa Dorrestein voerde bij 19-14 weer de dubbele wissel uit en kwam ook daarna Suze Droogh voor Jasmijn Stolk in het veld. Villa Dorrestein kwam wat dichterbij en Zovoc nam gelijk een time-out. Zovoc herstelde zich weer en kon deze set met 25-19 de stand gelijk trekken.

Villa Dorrestein startte in de derde set met Demi van Es als spelverdeelster. Echter de onzekerheid lijkt ZVH meer parten te gaan spelen. Serverend en blokkerend werd er door Villa Dorrestein in deze set onvoldoende gescoord. Bij 14-12 nam Larissa Lustig de positie van Jasmijn Stolk over en  door goed side out spel kon ZVH de stand redelijk in balans houden. Na 21-22 zette Zovoc weer door en kon deze set met 25-22 winnen en een 2-1 voorsprong nemen.

In de vierde set gaat het in het begin weer gelijk op en neemt Villa Dorrestein een lichte voorsprong. In het tweede gedeelte van de set versneld Zovoc en weet gelijk te komen en zelfs een 20-15 voorsprong te nemen. Na een time-out van coach Martin Rutten wordt de spanning losgelaten en met een serve serie komt Villa Dorrestein langszij. De inmiddels ingevallen Larissa Lustig zorgt voor rust in het achterveld en daarmee kan Demi van Es haar aanvalsters weer makkelijker bedienen en nam ZVH met 22-25 deze set in hun bezit en wordt de stand gelijk en daarmee een vijfde set afgedwongen.

Villa Dorrestein startte de vijfde set met Demi van Es, Luca Hessing, Eden Wensveen, Izzy van Spengen, Larissa Lustig, Julia Zwinkels en Dorothée. Ook hier het beeld van hele goede punten uit service en blok, afgewisseld met fouten in de aanval en verdediging. Zovoc heeft in het begin de voorsprong, na het de wissel van Marlies Nobel en Demi van Es gaat de aanval van ZVH weer meer scoren en wordt het einde van de set spannend. Na een mislukte aanval en een lastige serve van Zovoc valt het doek en weet Zovoc met 16-14 de 3-2 winst binnen te halen.

Volgende week zaterdag 21 september 2024 spelen de dames van Villa Dorrestein in IJsselstein de tweede bekerwedstrijd tegen het Top divisie team van Departyshiop.nl VIVES. Een grote uitdaging voor Villa Dorrestein ZVH.