8.5 C
New York
dinsdag 22 oktober 2024

Word een levensredder: Gratis reanimatie en AED cursus

Stichting ZO! organiseert een gratis reanimatie en AED cursus. Deze cursus biedt een unieke kans voor inwoners uit Zuidplas om levensreddende vaardigheden te leren en bij te dragen aan een veiligere omgeving. Op 5 november van 20:00 tot 22:00 uur vindt de cursus plaats bij Vogelvereniging Zang & Kleur, Nijverheidscentrum 52 in Zevenhuizen. Aanmelden kan tot 30 oktober via Zovoorelkaar.nl/reanimatie.

Belang van reanimatie & AED cursus

In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met een hartstilstand. De eerste minuten zijn enorm belangrijk voor de overlevingskansen van het slachtoffer. Reanimatie in combinatie met het gebruik van een AED kan de overlevingskans vergroten. Met de juiste kennis en vaardigheden kunnen omstanders levens redden.

De cursus

Onder begeleiding van een professionele instructeur wordt deelnemers van de reanimatiecursus geleerd hoe eerste hulp kan worden gegeven aan een slachtoffer met bewusteloosheid met en zonder ademhaling. Er wordt geleerd hoe een slachtoffer in veiligheid wordt gebracht, hoe de toestand wordt beoordeeld en hoe de hulpdiensten worden gealarmeerd. De geleerde vaardigheden om te reanimeren en hoe je een AED moet gebruiken, worden vervolgens geoefend op reanimatiepoppen.Wanneer de cursus goed wordt afgerond, krijgen de deelnemers een Europees erkend reanimatiecertificaat. Dit certificaat is twee jaar geldig en te verlengen door een herhalingscursus te volgen.

Praktische informatie

De reanimatie en AED cursus vindt plaats op 5 november van 20:00 tot 22:00 bij Vogelvereniging Zang & Kleur, Nijverheidscentrum 52 in Zevenhuizen. Deelname aan de cursus geheel gratis. Aanmelden kan tot 30 oktober via Zovoorelkaar.nl/reanimatie.

Advertentie