8.5 C
New York
woensdag 23 oktober 2024

Jonge mantelzorgers beleven onvergetelijke dag in de Efteling

Steunpunt Mantelzorg van Stichting ZO! heeft met hulp van enthousiaste vrijwilligers jonge mantelzorgers een fantastische dag bezorgd in de Efteling. Op 19 oktober gingen in totaal 33 jonge mantelzorgers tussen de 7 en 15 jaar oud mee. Elk met hun eigen verhaal over waarom zij mantelzorger zijn. Voor deze kinderen en jongeren, die vaak extra verantwoordelijkheden hebben of zelf zorg moeten missen, was het fijn en bijzonder om zelf even helemaal centraal te staan.

Een dag vol avonturen

De dag begon al goed met een gezellige busrit, waarin de jonge mantelzorgers werden verrast met een activiteitenboekje vol spelletjes, puzzels en weetjes over de Efteling. Bij aankomst stond er een lunchpakketje klaar, zodat iedereen vol energie de dag in kon gaan. Een groep stoere meiden waagde zich vervolgens in de spannende achtbaan Baron 1898, anderen maakten een ontspannen wandeling door het sprookjesbos en sommigen genoten van de magische ervaring van Symbolica. Er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan en de jongeren vonden herkenning bij elkaar. Na een dag vol avonturen en plezier werd er in de bus enthousiast nagepraat.

Waardevol

Bij terugkomst in Nieuwerkerk aan den IJssel werd er als afsluiting nog een groepsfoto gemaakt bij het kantoor van Stichting ZO!, waar de ouders vol verwachting stonden te wachten op de verhalen van hun kinderen. De kinderen gaven stuk voor stuk aan dat ze een geweldige dag hadden beleefd, en vroegen zich af: “Wanneer gaan we weer?” Deze bijzondere dag heeft laten zien hoe waardevol het is om aandacht te geven aan jonge mantelzorgers. Zo konden zij even zonder zorgen genieten en herinneringen maken die nog lang zullen blijven.

Advertentie