8.5 C
New York
woensdag 23 oktober 2024

Voordracht genomineerden Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2024 bekend

De jury van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas heeft uit de aangedragen kandidaten drie genomineerden geselecteerd. Op donderdagavond 14 november maakt cultuurwethouder Frans Klovert de winnaar bekend van de Cultuurprijs 2024. De uitreiking van de 9e editie van Cultuurprijs Gemeente Zuidplas vindt plaats in Theater Swanla te Zevenhuizen aan de Burgemeester Klinkhamerweg 86.

Dit zijn de drie voorgedragen genomineerden:

  • PUBQUIZ ZEVENHUIZEN
  • SWANLA 50 JAAR JUBILEUMREVUE : “De bevolking heeft een monument opgericht”
  • MOZ-ART / MEANDER ZONDAGMIDDAG MATINEE CONCERTSERIE

Cultuur ‘in the spotlights’

De gemeente wil met de cultuurprijs een inwoner, instelling, stichting of vereniging uit Zuidplas in ‘the spotlights’ zetten. Belangrijk is dat zij zich aantoonbaar inzetten voor het culturele leven in de gemeente. Maar ook dat zij Zuidplas cultureel op de kaart zetten. Alle genomineerden krijgen een juryrapport. De winnaar ontvangt als cultuurprijs een uniek kunstobject, dit jaar gemaakt door kunstenaar Saskia Hoeboer. Ook ontvangt de winnaar een geldbedrag voor een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Dit om bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied te stimuleren en inspireren.

Onafhankelijke jury

De jury van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas is een onafhankelijke werkgroep, samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. De jury bestaat uit: Dick van der Poort (juryvoorzitter), Marjan Sijbrandij, Madeleine Boertje, Peter Schilthuizen en Piet Smal.

Advertentie