8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

IJsseldijk tussen Moordrecht en Nieuwerkerk vijf weken afgesloten

Op 24 juli is gestart met een grondige opknapbeurt van de Kortenoord, de dijk langs de IJssel tussen Moordrecht en Nieuwerkerk. Het gaat om het deel tussen de Van Gennepweg en Kortenoord 65.

De werkzaamheden duren in totaal vijf weken. Gedurende die periode wordt dag en nacht gewerkt, behalve op zondag. De weg is afgesloten voor al het doorgaande verkeer maar de woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

De hulpverleningsdiensten en andere vaste gebruikers, zoals de busmaatschappij, zijn geïnformeerd over de werkzaamheden en wegafsluitingen. Busmaatschappij Arriva zet gedurende een aantal weken pendeldiensten in tijdens de spitsuren.

Omleidingsroutes zijn door middel van borden aangegeven. Het fietspad, dat parallel aan de dijk ligt, mag niet gebruikt worden voor doorgaand autoverkeer.

Van 24 juli t/m 5 augustus 2017 wordt de bovenlaag van de dijk tot aan de fundering verwijderd. Bij deze werkzaamheden wordt op sommige plekken de oorspronkelijke klinkerbestrating op 30 cm diepte aangetroffen, op andere delen van de dijk is deze echter op meer dan 1.30 meter diep nog aanwezig. Nadat deze werkzaamheden afgerond zijn wordt in de periode t/m 25 augustus het nieuwe rijvlak aangebracht, dat bestaat uit een combinatie van beton en asfalt.

Advertentie