8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

SCNZ viert 1e lustrum Z-Uitmarkt op 26 augustus op Raadhuisplein in Nieuwerkerk

De vijfde editie van de Z-Uitmarkt vindt plaats op zaterdag 26 augustus 2017. Met een knipoog naar de Uitmarkt in Amsterdam werd dit culturele evenement voor de eerst in en rond dorpshuis Swanla in Zevenhuizen gehouden in 2013.

Het doel van de Z-Uitmarkt is elk jaar alle Culturele stichtingen en verenigingen bij elkaar brengen, zodat zij hun plannen voor het komende cultuurjaar kunnen presenteren.

Rien van der Linde

Rien van der Linde, voorzitter van Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas (SCNZ) hierover: “We vinden het belangrijk, dat er zoveel mogelijk verbindingen worden gelegd tussen alle verenigingen en stichtingen binnen de dorpen van de Gemeente Zuidplas. Daar zijn we succesvol in, de samenwerkingen groeien. We hopen, dat belangstellenden door de Z-Uitmarkt voorstellingen, workshops etc gaan bezoeken. Een ander doel, dat inwoners uit de verschillende dorpskernen elkaar beter leren kennen, wordt ook bereikt en dat zien we omdat de publieke belangstelling blijft groeien”.

Deze doelstelling is door de jaren altijd blijven bestaan. De activiteiten van SCNZ voor de Z-Uitmarkt zijn een verlengstuk van het culturele beleid van de gemeente Zuidplas, die ondersteunt met faciliteiten. Ook de deelname aan de Z-Uitmarkt door de verenigingen en stichtingen groeit gestaag en uit de evaluaties merken wij, dat alle deelnemers de Z-Uitmarkt belangrijk vinden.

“Mijn droom”, vervolgt de voorzitter, “is nog meer stijlen van kunst te presenteren op de Z-Uitmarkt voor de bewoners en publiek van Gemeente Zuidplas en daarbuiten. Hopelijk, dat in de toekomst het nieuwe gemeentehuis breder benut kan worden en meer een gemeenschapshuis wordt voor bijvoorbeeld culturele ontmoetingen en voor het uitwisselen van ideeën”.

De lustrumeditie van de Z-Uitmarkt vindt plaats op zaterdag 26 augustus 2017 om 11.30 uur op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Zorg dat u erbij bent, de toegang is GRATIS!

Meer informatie vindt u via www.scnz.nl.

Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas heeft als doel kunst en cultuur activiteiten in de Gemeente Zuidplas te bevorderen. Met de Z-Uitmarkt biedt SCNZ een podium voor de verschillende organisaties, die kunst en cultuur aanbieden.

Advertentie