8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Stichting Beeldende Kunst Zuidplas laat weer van zich horen met een Zoomlezing

De stichting Beeldende Kunst Zuidplas gaat de komende tijd weer starten met enkele interessante activiteiten. Ondanks het COVID-19 virus dat zich nog steeds hevig roert, is er binnenkort weer een lezing bij te wonen.

Het gaat om een lezing via het medium “ZOOM”. En wel een verhaal naar aanleiding van de tentoonstelling (helaas momenteel niet te bezoeken) “Het gedroomde museum”. Het betreft dan het Kunstmuseum (v/h. Gemeentemuseum) Den Haag.

Lang voordat museumarchitectuur populair was als toeristische trekpleister, droomden architect Hendrik Petrus Berlage en museumdirecteur Hendrik Enno van Gelder van een vooruitstrevend museumgebouw. Een gebouw waar bezoekers zich thuis zouden voelen, en waar de kunst ultiem tot z’n recht zou komen. In 1935 werd deze droom werkelijkheid met de opening van een nieuw museum voor moderne en toegepaste kunst in Den Haag.

De lezing wordt  op dinsdag 13 april vanaf 20.00 uur gehouden door kunsthistorica Wendy Fossen, die voor SBKZ al eerder lezingen verzorgde o.a. over Andy Warhol en Breitner&Israels.

Vooraf inschrijven en betalen is verplicht. U kunt zich vanaf heden inschrijven via sbkzuidplas@gmail.com. Betaling kan op rekening NL85RABO 0316 1614 89 t.n.v. St. Beeldende Kunst Zuidplas o.v.v. lezing 1304. (Vrienden SBKZ: € 5, overige belangstellenden betalen € 10).

U ontvangt dan op 13 april ongeveer een uur voor aanvang van de lezing (begin 20.00 uur) een link in uw mailbox, waarmee u kunt inloggen op de ZOOM-omgeving. Voordeel van deze wijze van lezing is, dat we niet gebonden zijn aan een maximum aantal van 20 personen, dus wat ons betreft schrijft u zich in grote getale in!

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg