8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Politie zoekt getuigen bij onderzoek naar brandstichting

De politie van het team Waddinxveen-Zuidplas is op zoek naar getuigen die kunnen helpen bij het onderzoek naar een brandstichting in een woning in Nieuwerkerk aan den IJssel. Door de brandstichting is zondag 6 augustus een complete woning aan de Prinses Beatrixstraat volledig uitgebrand.

De bewoners van de portiekwoning, een vrouw met twee jonge kinderen, waren op dat moment niet thuis. Bewoners van de andere drie woonruimten in het gebouw hebben door de brandstichting groot gevaar gelopen. Gelukkig konden ze het pand op tijd verlaten en kon de brandweer het vuur snel bedwingen. Bij de forse brand zijn dan ook geen gewonden gevallen.

Tijdens het uitgebreide onderzoek op de dag na de brand heeft de politie bewijs gevonden dat wijst op brandstichting in de woning. Zondag heeft Gouwe IJssel Nieuws hier al melding over gemaakt. Op meerdere plaatsen zouden resten van een brandbare stof zijn aangetroffen. Buren hebben vlak voor de brand uitbrak gestommel in de woning gehoord. De brandstichting is zeer waarschijnlijk het gevolg van problemen in de relationele sfeer. De weken voorafgaand aan de brand zijn er verschillende incidenten geweest waaronder ook een brandstichting. Om de bewijslast helemaal rond te kunnen krijgen is de politie op zoek naar extra getuigen die mogelijk iets gezien hebben dat met de brandstichting te maken heeft. Dit kan bijvoorbeeld zaterdagavond laat zijn geweest. De brand werd zondag 6 augustus rond 00:40 uur bij de hulpdiensten gemeld. De politie vraagt om ook maar het kleinste beetje informatie door te geven. Dit kan via 0900-8844.

woningbrand

Foto’s: Sylvia van Straalen

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg