8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Verdachte aangehouden voor brandstichting Beatrixstraat

De politie heeft zondagavond 13 augustus een verdachte aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting in een woning aan de Prinses Beatrixstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel op zondag 6 augustus. De woning is hierbij volledig uitgebrand.

De bewoners van de portiekwoning, een vrouw met twee jonge kinderen, waren het moment van brandstichting niet thuis. Bewoners van de andere drie woonruimten in het gebouw hebben door de brandstichting groot gevaar gelopen. Gelukkig konden ze het pand op tijd verlaten en kon de brandweer het vuur snel bedwingen.

De 37-jarige man die verdacht wordt van de brandstichting is inmiddels in verzekering gesteld. Dit betekent dat na een periode van verhoor van maximaal 15 uur de politie een verdacht voor maximaal twee keer drie dagen na aanhouding mag vasthouden. Deze tijd kan worden gebruikt om het onderzoek naar de brandstichting te voltooien. De man wordt op donderdag 17 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris toetst of de in verzekeringstelling terecht is. Ook kan de rechter-commissaris op verzoek van de officier van Justitie besluiten of een verdachte langer kan worden vastgehouden.

Tijdens het uitgebreide onderzoek op de dag na de brand heeft de politie bewijs gevonden dat wijst op brandstichting in de woning. Op zondag 6 augustus heeft Gouwe IJssel Nieuws hier al melding over gemaakt. Op meerdere plaatsen zouden resten van een brandbare stof zijn aangetroffen. Buren hebben vlak voor de brand uitbrak gestommel in de woning gehoord. De brandstichting is zeer waarschijnlijk het gevolg van problemen in de relationele sfeer. De weken voorafgaand aan de brand zijn er verschillende incidenten geweest waaronder ook een brandstichting. Afgelopen week werd bekend dat de politie op zoek was naar mogelijke getuigen.

 

Politieonderzoek woningbrand Nieuwerkerk

Politie onderzoek woningbrand

Foto’s: Sylvia van Straalen

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg