8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Deels gesloopte Nieuwerkerkse antennemast was in zeer slechte staat

De ruim zeventig meter hoge antennemast in Nieuwerkerk aan den IJssel verkeerde in een zeer slechte staat. Een flink aantal stalen buizen van de mast die de afgelopen twee dagen voor de helft is ontmanteld waren doorgeroest. Het slopen van de mast ging ook niet helemaal vanzelf. De bouten die los moesten waren ook allemaal verroest.
Het deel bovenste deel van de mast is dinsdag 12 september naar beneden getakeld en op de Kerklaan gelegd.

Dinsdagavond was de mast die jaren lang boven Nieuwerkerk uit stak voor wandelaars op straat te zien. Van dichtbij bleek de mast in zeer slechte staat te zijn. Veel van de verbindingen tussen de drie hoofddelen van de mast bleken ernstig door roest te zijn aangetast. Sommige waren zelfs helemaal doorgeroest. Woensdag is de mast in verschillende delen afgevoerd.

De mast die ruim zeventig meter hoog was is nu net iets onder de 40 meter. Het bovenste deel van de mast werd al langere tijd niet vrijwel niet meer gebruikt. Alleen op 72 meter hoogte was nog een werkende straalverbinding aanwezig. Deze verbinding zit nu in het topje van het deel wat er nog staat. Het onderste deel van de mast hangt helemaal vol met antennes voor mobiel internet verkeer van T-Mobile.

Roest antennemast

Mast op Kerklaan

 

Advertentie