8.5 C
New York
zondag 7 juni 2020

Nieuwerkerkse vlootschouw gecanceld vanwege het weer

Stichting Evenement heeft woensdag 13 september besloten om de vlootschouw editie 2017 niet door te laten gaan. De Nieuwerkerkse vlootschouw stond voor aanstaande zaterdag 16 september op de agenda. De organisatie vindt het niet verantwoord om met de huidige weersverwachting het grote evenement door te zetten.

Het gaat niet alleen om de verwachting voor zaterdag maar ook de komende twee dagen. Het was de bedoeling om donderdag met de fysieke opbouw van het evenement te beginnen. Dat betekent dat onder andere een podium op het water van de Ringvaart gebouwd zou worden. Met twee dagen onweersbuien in de verwachting wordt dat een gevaarlijke klus. Daarnaast staat een deel van het terrein nu al onder water terwijl er nog veel meer regen in de verwachting zit. De vrijwilligers van Stichting Evenement willen de veiligheid voor alles stellen. Voor het comité dat de vlootschouw op poten zet is het besluit een grote domper. Sinds afgelopen winter is er al aan de voorbereidingen gewerkt.

Doorschuiven naar een later weekend is geen haalbare kaart voor de organisatie. Er zijn inmiddels zo’n 200 mensen bij het evenement betrokken. Die zouden dan allemaal opnieuw gevraagd moeten worden of ze beschikbaar zijn. Het vlootschouwthema “Disco” wordt nu doorgeschoven naar volgend jaar. Hierdoor kunnen omwonenden van de Ringvaart de eventueel gemaakte versieringen bewaren tot volgend jaar. Stichting Evenement wil nog wel kijken om de geplande lasershow ergens deze herfst of komend voorjaar alsnog te houden.

Techniek vlootschouw

Een deel van de techniek die vorig jaar bij de vlootschouw werd gebruikt


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg