8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Coach Leon Simons keert terug bij CKV Nieuwerkerk

Korfbal-icoon Leon Simons keert na ander half jaar terug als hoofdcoach van CKV Nieuwerkerk. Dat maakte de vereniging donderdagavond 14 september bekend in een bericht aan de media. De Nieuwerkerkse vereniging was na het plotselinge vertrek van trainers Harland en Hogendorf op zoek naar een opvolger en kwam al snel uit bij eerste keuze Simons. Na enkele goede gesprekken gaan beide partijen met het volste vertrouwen een nieuwe samenwerking met elkaar aan.

Leon Simons behoeft als korfballer geen introductie. Ook als trainer/coach en als persoon is hij inmiddels zeer bekend en geliefd bij CKV Nieuwerkerk. Leon is in de periode 2013-2016 drie seizoenen actief geweest als hoofdcoach van de club. In zijn eerste seizoen werd hij direct kampioen in de Overgangsklasse en in zijn laatste seizoen greep hij twee keer net naast de promotie maar won hij wel de beker. Nieuwerkerk en Simons zijn aan het einde van het seizoen 2015/2016 op zeer positieve wijze uit elkaar gegaan.

Afgelopen seizoen is Simons actief geweest als hoofdcoach bij hoofdklasser OVVO Maarssen en als bondscoach van wereldkampioen Oranje -19.

Belangrijk voor zowel CKV Nieuwerkerk als Leon Simons is het feit dat de selectie van CKV Nieuwerkerk sinds zijn vertrek in mei 2016 voor bijna 60% is gewijzigd. Van de huidige groep spelers (22) hebben er slechts negen onder Simons gewerkt in zijn eerste periode. Zodoende kan Simons met een nieuwe en jonge selectie aan de slag. Dat was van doorslaggevend belang om een nieuwe samenwerking met elkaar aan te gaan.

Simons ziet het als een uitdaging om met Nieuwerkerk 1 de zaal-hoofdklasse in te gaan. Hij is door zijn ervaring bij OVVO bekend met wat op dat niveau gevraagd wordt. Simons ziet veel potentie in de talenten die inmiddels zijn aangesloten bij de selectie van Nieuwerkerk en kijkt ernaar uit om ook deze groep naar een hoger niveau te tillen. Ook kijkt Simons er naar uit om weer te werken binnen de club CKV Nieuwerkerk. De komende periode wordt meer duidelijk over de nieuwe assistent-trainer van Nieuwerkerk 1.

Advertentie