8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Brief aan burgemeester levert ook antwoord op van VVD

De brief van de fractie van PvdA-GroenLinks in Zuidplas aan burgemeester Gert-Jan Kats heeft een antwoord opgeleverd van de VVD fractie. In een bericht aan de media meldt de VVD dat men teleurgesteld is over het “weglopen van PvdA-GroenLinks”. De gezamenlijke tweemansfractie van PvdA en GroenLinks lieten de afgelopen week in een open brief weten niet meer deel te willen nemen aan besloten gesprekken over de toekomst van de Zuidplaspolder. Deze gesprekken over de toekomst van de Zuidplaspolder zouden niet in een achterkamer gevoerd moeten worden stellen Johan Helmer en Pieter Beeldman. Volgens de liberalen lopen de twee weg voor hun verantwoordelijkheid.

De VVD is blij dat de andere fracties met hun vijfentwintig raadsleden die verantwoordelijkheid wél nemen. “Tezamen met het college zal een visie worden opgesteld, welke als uitgangspunt kan dienen voor verdere planontwikkeling. En uiteraard vindt deze planontwikkeling plaats in samenspraak met alle stakeholders: provincie, omliggende gemeenten, inwoners, grondeigenaren, projectontwikkelaars, Maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven” stelt de VVD in het persbericht.

De gemeenteraad van Zuidplas heeft uitgesproken dat onze gemeente, bij toekomstige ontwikkelingen, zoveel als mogelijk zelf de regie wil houden. De gemeenteraad vindt het daarom verstandig om op korte termijn met een eigen initiatief richting provincie te komen. Tussen raad en college zijn in de maand juni heldere afspraken gemaakt over hoe het voorbereidingstraject naar een nieuwe (aangepaste) planvorming voor dit gebied zou gaan verlopen.
De VVD is dan ook verbaasd dat de twee leden van de PvdA/GL fractie, na de eerste raadsbijeenkomst over dit onderwerp, in een open brief aan de heer Kats een volledig afwijkend proces voorstellen.

Het college van Zuidplas heeft vrijdag 29 september gereageerd op de brief tijdens een media bijeenkomst.

Foto: deze borden stonden in de jaren tachtig in de Zuidplaspolder toen de grote Nieuwerkerkse wijk Zuidplas werd gebouwd.

Advertentie