8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Christenunie-SGP Zuidplas zet ouderen in het zonnetje op nationale ouderendag

Met maar liefst 500 bloemetjes ging de ChristenUnie-SGP op vrijdag 6 oktober tijdens Nationale Ouderendag langs de verpleeg- en verzorgingstehuizen in Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. Het doel van de actie was om ouderen in het zonnetje te zetten en te vertellen dat ieder mens van waarde is.

Raadslid Cock van der Spek zocht de bewoners van Beth-San in Moerkapelle op. Hij genoot van het rondbrengen van de bloemetjes.

“Ouderen hebben zoveel levenservaring. Ze hebben ons land opgebouwd. Daar kunnen wij als een jongere generatie van leren.”

Waardering voor ouderen is niet altijd even vanzelfsprekend, weet Van der Spek. “Juist daarom vinden we het als ChristenUnie/SGP zo belangrijk om ouderen in het zonnetje te zetten. Ieder mens is van waarde. Dat kunnen we in deze tijd niet genoeg benadrukken.”

Niet alleen de bewoners van Beth-San, maar ook de ouderen in De Meander en Dianthus in Nieuwerkerk aan den IJssel en De Zevenster in Zevenhuizen ontvingen een bloemetje. Met dank aan de inzet van raadsleden, vrijwilligers en jongeren.

Advertentie