8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

ChristenUnie-SGP vraagt op spetterende wijze aandacht voor waterbus in Zuidplas

Raadslid Peter Molenaar heeft dinsdag 10 oktober vragen gesteld over een waterbus in Zuidplas. De waterbus moet een verbinding tussen Gouda en Rotterdam gaan volgen.

De schriftelijk gestelde vragen werden dinsdagavond 10 oktober door Peter Molenaar onder de aandacht gebracht bij wethouder Daan de Haas. Wethouder Jan Hordijk is de verantwoordelijk wethouder, maar deze was vanwege ziekte verhinderd en werd daardoor vervangen. De wethouder kreeg uit handen van het raadslid een bootje van papier voorzien van het logo van de fractie.

Aanleiding van de vragen van het raadslid is een aangenomen motie in de gemeenteraad van Gouda. Deze Goudse motie roept op om in overleg te gaan met Zuidplas en de Krimpenerwaard over een waterbusverbinding tussen Rotterdam en Gouda. De bedoeling is om bij de jaarlijkse herziening van het regionale verkeers- en vervoersplan de waterbusverbinding als prioriteit toe te voegen.

Volgens het raadslid biedt de Hollandsche IJssel kansen om Nieuwerkerk en Moordrecht direct met Gouda en Rotterdam te verbinden. Hierbij moet vooral gedacht worden aan woon-werkverkeer maar ook aan recreatie.

Naar aanleiding van de motie in Gouda, die op 20 september aangenomen is, zijn er nu vragen in Zuidplas gesteld. De fractie van ChristenUnie-SGP wil weten of het college van burgemeester en wethouders op de hoogte is van de motie en of er al contact is geweest met het college in Gouda. Daarnaast is de fractie benieuwd of het college bereid is om zich samen met Gouda in te zetten bij de jaarlijkse herziening van het vervoersplan. Als laatste is de fractie benieuwd wanneer de volgende herziening van het regionale verkeers- en vervoersplan op de agenda staat en welke rol de gemeenteraad in Zuidplas hierbij heeft.

Eind september werd al bekend dat de waterbus tussen Rotterdam en Dordrecht vanaf april 2018 een extra tussenstop maakt in Capelle aan den IJssel bij bedrijventerrein het Rivium.

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie