8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Insprekers #raadzuidplas hebben veel vragen over Vijfde Dorp

Drie inwoners van Zuidplas hebben dinsdagavond 28 november veel vragen gesteld aan de politiek van Zuidplas. Onderwerp waar de drie insprekers voor naar de raadsvergadering waren gekomen was het plan voor de bouw van een Vijfde Dorp midden in de Zuidplaspolder. De drie insprekers kwamen allemaal met een eigen insteek om naar het plan te kijken maar hadden ook een gezamenlijke lijn. De grote haast die de politiek in Zuidplas heeft met het onderwerp.

Gerda Hekkert vroeg in een korte bijdrage om uitstel. Ze sprak in namens de natuurorganisatie Dorpsbelangen Zuidplas. Deze organisatie vraagt om uitstel tot na de verkiezingen. Er zijn bij de organisatie veel vragen. Hoe kun je een polder volbouwen met 17.000 woningen terwijl je de huidige inwoners vijftig euro geeft voor het verwijderen van twee vierkante meter tuintegels?

Esther Kruit sprak in namens 75 huidige bewoners van het gebied waar het Vijfde Dorp zou moeten komen. Bij de bewoners zijn heel veel vragen over wat men wil maar ook of het wel een wijs plan is als de provincie Zuid-Holland en Rotterdam vooral binnenstedelijk willen bouwen omdat daar vraag naar is bij potentiële huizenkopers. Ook vroeg ze om aandacht voor de huidige ondernemers in het gebied. Daar moet eindelijk duidelijkheid voor komen.

De laatste inspreker, dhr. Groeneveld, heeft een politiek verleden en was politiek actief in de tijd dat de bouwplannen in de Zuidplaspolder ooit ontstonden. Hij memoreerde een aantal afspreken in het verleden. Onder andere over de hoeveelheid groen dat in de polder zou moeten blijven. Het plan met het Vijfde Dorp dat er nu ligt is megalomaan. 17.000 woningen in zo’n korte tijd is geen goed plan. Ook vroeg hij om een kaart waar het Vijfde Dorp nou zou moeten komen en waar er ruimte is voor groen.

Na de insprekers is de politiek in de loop van dinsdagavond aan het zet. Lees hierover het artikel: Groot Vijfde Dorp voor #Raadzuidplas nog brug te ver

Advertentie