8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Minder treinen, gladde wegen en wederom overlast verwacht

Ook op maandag 11 december wordt er veel overlast van het winterse weer verwacht. Afgelopen nacht is de temperatuur onder het vriespunt gegaan en zijn veel sneeuwresten gaan aanvriezen. Op facebook kwamen de eerste meldingen al binnen dat het glad is op straat.  Het KNMI geeft dan ook code geel af voor de ochtend en oranje voor de middag. Volgens lokale weerman Leen de Koning gaat het vanmiddag weer sneeuwen met de overlast die daar bij gepaard gaat. De temperatuur zal rond de 1 a 2 graden boven nul komen maar tijdens de sneeuw zal het rond het vriespunt zijn. Meer weerinformatie en uitgebreid weerbericht op de website van Leen de Koning.

De NS rijdt vandaag alleen de reguliere sprinter ritten, de spitssprinters tussen Rotterdam en Gouda Goverwelle rijden niet en dat is een halvering van de reismogelijkheden vanaf station Nieuwerkerk aan den IJssel. Prorail geeft dan ook het advies om niet de trein te nemen. De bussen van Arriva rijden wel in de regio maar de website is aardig overbelast.

Rijkswaterstaat geeft, net als ProRail het advies thuis te blijven als dat kan en niet de weg op te gaan. Volgens de wegbeheerder komt er vanmiddag wederom 5 tot 10 cm sneeuw aan. Gisterenavond heeft de strooiploeg van de gemeente Zuidplas wederom een strooironde gereden.

Update gemeente Zuidplas gaat met aannemers en eigen strooiploeg aan het werk :

Advertentie