8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Johan Helmer lijsttrekker voor PvdA-Groenlinks in Zuidplas

Woensdagavond 20 december hebben de leden van de PvdA en Groenlinks een gezamenlijke kandidatenlijst vastgesteld. Ook tijdens komende verkiezingen doen de twee partijen in Zuidplas mee met één lokale lijst. De gezamenlijke lijst wordt aangevoerd door PvdA-er Johan Helmer. Helmer heeft de afgelopen vier jaar samen met Pieter Beeldman(Groenlinks) een fractie in de gemeenteraad gevormd. Beeldman gaat na deze periode niet door als raadslid. Op dit moment heeft de Pvda-Gl fractie in de gemeenteraad twee zetels. In een bericht aan de media wordt de hoop uitgesproken om op 21 maart 2018 hier één zetel extra aan toe te voegen.

Op de tweede plaats van de gezamenlijke lijst staat Martin Damen(GL). Damen is 58 jaar en heeft een financieel advies- en administratiebedrijf. Daarnaast runt hij een bed & breakfast en geeft hij taalcursussen aan vluchtelingen. Daarnaast heeft Damen een loopbaan in de zorg en het onderwijs achter de rug. Damen heeft een politiek verleden in één van de voorlopers van Groenlinks en is sinds enige tijd weer actief voor de partij.

Op de derde plaats staat de 63-jarige Jacques Bovens(PvdA). Bovens heeft veel verstand van jeugdzorg en heeft bij diverse zorgorganisaties gewerkt. De afgelopen jaren is Bovens al actief geweest bij een aantal themabijeenkomsten over zorg in Zuidplas. Hiernaast heeft hij verschillende bestuursfuncties vervuld. Op de vierde plek staat de 38-jarige Marieke Schuurman(GL). Schuurman is in het dagelijks leven jurist en gespecialiseerd op het gebied van handhaving en vergunningen. Ze heeft in het verleden gewerkt bij verschillende gemeenten. Eerder is Schuurman deelraadslid geweest in Prins-Alexander.

De complete kandidatenlijst bestaat uit 12 mannen en 4 vrouwen. Er komen 7 kandidaten uit Nieuwerkerk, 5 uit Moordrecht, 3 uit Zevenhuizen en 1 uit Moerkapelle. Bekijk hieronder de complete kandidatenlijst:

1 Johan Helmer(65) Zevenhuizen Man
2 Martin Damen(58) Zevenhuizen Man
3 Jacques Bovens(63) Nieuwerkerk Man
4 Marieke Schuurman(38)Moordrecht Vrouw
5 Arjen Hazelebach(66) Nieuwerkerk Man
6 Geertien Pols-Bulsink(68) ZH/Oud-Verlaat Vrouw
7 Denise Leliënhof(28) Nieuwerkerk Vrouw
8 Joke van Gelderen(68) Nieuwerkerk Vrouw
9 Abdelmaiyd Salah(36) Nieuwerkerk Man
10 Leo Loch(67) Moordrecht Man
11 Alwin Lusing(42) Moordrecht Man
12 Frans Peelen(72) Nieuwerkerk Man
13 Maarten van Teeseling(41) Moordrecht Man
14 Ed Diersmann(71) Moordrecht Man
15 Henk Doornhein(67) Moerkapelle Man
16 Mohammed Essafi(41) Nieuwerkerk Man

Advertentie