8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Geen contract jeugdzorg voor Rivierduinen

De gemeenten in Midden Holland (waaronder Waddinxveen en Zuidplas) hebben geen contract voor jeugdzorg afgesloten met Rivierduinen, de grootste GGZ aanbieder in de regio. Dat blijkt uit zowel een informatienota van de gemeente Zuidplas als een brief aan de ouders van kinderen. Volgens wethouder de Haas heeft Rivierduinen zich ingeschreven voor de dienst jeugd GGZ hoog specialistisch maar voldeed Rivierduinen niet aan de criteria. Ook na bestuurlijk overleg tussen Rivierduinen en de gemeenten is men er niet uitgekomen. Hierdoor moeten honderden kinderen na 2018 naar een andere zorginstelling. Ook is er geen nieuwe verwijzing naar Rivierduinen meer mogelijk via het sociaal team.

Rivierduinen stuurde de clienten echter een brief dat zij hebben besloten tot het niet ondertekenen van het contract en leggen de situatie verder uit hoe de overgangsregeling is. Rivierduinen heeft naast GGZ zorg ook een crisisdienst voor jeugd. Deze gaat over naar Parnassia per direct. Alle andere kinderen (ook van de Ursula eetkliniek, Centrum Autisme en Kristal voor laag verstandelijke beperking) zullen de overstap moeten maken. Hierbij zal het voor sommige kinderen een erg vervelende overstap zijn naar een onbekende zorgverlener terwijl zij een klik hebben met de huidige zorgverlener.

Parnassia, een andere speler op de GGZ markt, heeft afgelopen jaar de Jutters overgenomen en zal nu de grootste aanbieder gaan worden. In hoeverre verwijzingen buiten Sociaal team en huisarts naar Rivierduinen zal gaan verlopen is nog niet bekend, ook specialisten en gecertificeerde instellingen mogen buiten de gemeente om verwijzen.
Voor de volwassen GGZ cliënten bij Rivierduien zal niks gaan veranderen. Dit wordt door de ziektekostenverzekeraar betaald en niet door de gemeenten.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg