8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Enorme kraan verlost sporthal van omgewaaide boom (video)

Een 250 tons kraan heeft vrijdagmiddag 19 januari de Parkzoomhal in Nieuwerkerk aan den IJssel verlost van de omgewaaide boom. Het verwijderen van de boom bleek een grotere klus te zijn dan eerder gedacht. De boom kwam donderdagmorgen rond 9.00 uur tegen de sporthal. Een aantal takken kwamen ter hoogte van de klimwand naar binnen. De geschrokken kinderen zijn vervolgens ongedeerd geëvacueerd.

Om de boom weg te krijgen heeft een hoveniersbedrijf eerst alle takken verwijderd. De stam was echter niet eenvoudig weg te krijgen. Naar schatting woog het overgebleven deel zo’n zes ton. De boom lag tegen een kant van de hal waar geen weg is. Daarom is vrijdagmiddag een grote kraan besteld om de stam veilig van het gebouw te krijgen.

Het bestuur van het sportcomplex heeft vrijdagmorgen besloten het complex in ieder geval tot maandag 14.00 uur gesloten te houden. Dit geldt ook voor het zwembad. Van dat deel van het complex woei een deel van het dak weg. Glas van een glazen pui is in het zwembad terecht gekomen.

boom op sporthal

 

Advertentie