8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Polderbad en Parkzoomhal blijft hele weekend dicht na stormschade

Zwembad het Polderbad en de naastgelegen Parkzoomhal in Nieuwerkerk aan den IJssel blijven tot maandag 22 januari 14.00 uur gesloten voor publiek. Dat is vrijdagmorgen besloten nadat het complex zwaar beschadigd raakte door de zware storm van donderdag 18 januari. De problemen begonnen in eerste instantie donderdag rond 9.00 uur toen een grote boom tegen de sporthal viel. Bij de klimwand in de hal kwamen takken naar binnen. Kinderen die op dat moment gymles kregen zijn ongedeerd gebleven maar wel flink geschrokken. De sporthal is op dat moment ontruimd.

Even later sloeg de storm nogmaals toe bij het complex. Van het zwembad werd een flink deel van het dak weggeblazen. Gevolg was dat er glas in het zwembadcomplex terecht is gekomen. Ook hierbij is niemand gewond geraakt. In eerste instantie is het complex voor de rest van donderdag gesloten en zijn alle zwemlessen afgezegd donderdagmiddag.

Na een inventarisatie van de schade is besloten om het complex ook komend weekend niet te gebruiken. Hierdoor kunnen er ook geen sportwedstrijden gehouden worden komend weekend. Vanaf maandagmiddag 14.00 uur hoopt men het complex weer veilig open te kunnen stellen.stormschade sporthal

Stormschade
Brandweer bij Zwembad het Polderbad in Nieuwerkerk

 

Advertentie