-->
8.5 C
New York
donderdag 29 september 2022

Gemeenteraad én college moeten wennen aan eerste schooldag

De gemeenteraad van Zuidplas vergaderde dinsdagavond 23 januari voor de eerste keer in het Thorbecke College in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Bedoeling is dat de raad de komende 1,5 jaar op deze locatie haar vergaderingen houdt. De tijdelijke verhuizing is een gevolg van de sloop- en nieuwbouwplannen voor het gemeentehuis aan het Raadhuisplein.

De raad zit hiermee voor het eerst sinds de geschiedenis van Zuidplas in één grote kring in plaats van op twee rijen in het gemeentehuis. Ook is er ook meer ruimte beschikbaar voor pers, college en publiek in de centrale hal van het schoolgebouw in Dorrestein.

De raads- en collegeleden moesten tijdens de eerste raadsvergadering van 2018 wel wennen aan de nieuwe locatie. Zo maakten collegeleden gebruik van het moment om, tijdens de vergadering, een foto van het uitzicht te maken.

De eerste vergadering op de voorlopige vergaderlocatie kampte ook met een aantal kinderziektes. Aan het begin van de vergadering klonk er een hoge pieptoon door de zaal welke uiteindelijk opgelost werd door een deur af te sluiten. Hierna ondervonden de microfoons van raadsleden én die van het spreekgestoelte een vervelende krakende storing. Normaal is het goed gebruik in de gemeenteraad dat sprekers aan het begin van een agendapunt staand gebruik maken van het spreekgestoelte. Door de storing in de geluidsinstallatie moest de rest van de raadsvergadering zittend voortgezet worden.

 

Advertentie