8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Frank van Mourik lijsttrekker voor NGP, Heuvelman tweede

Frank van Mourik staat voor de derde lokale verkiezing op rij als eerste op de kieslijst van de lokale partij Nieuwe Gemeente Politiek. Dat blijkt uit het verslag van een bijeenkomst van het centraal stembureau waarin de verschillende kandidatenlijsten onderzocht zijn. De partij heeft inmiddels zelf toch de rest van de kandidatenlijst gepubliceerd, de lijst bestaat uit 11 personen. Kees Heuvelman, een van de drijvende krachten achter de NGP staat op plaats twee. Op de derde plaats staat Mustapha Zbair.

Eerder deze week werd bekend dat de lokale partij, die op dit moment geen zetels in de gemeenteraad heeft, niet zat te wachten op de aandacht van (moderne) media. Nadat vrijwel alle partijen hun kandidatenlijst hadden gedeeld met de lokale media benaderde Gouwe IJssel Nieuws ook Heuvelman. Deze gaf echter aan geen kandidatenlijst bekend te willen maken.

Het is zeker niet de eerste keer dat de lokale partij de wenkbrauwen doet fronsen bij de lokale en regionale media. In 2009 was er voor huis-aan-huiskrant “Het Kanaal” een afspraak met een journalist maar na aankomst vertrokken de partijleden weer direct. In 2014 boycotten van Mourik en Heuvelman om onbekende reden het debat van Omroep West in Zuidplas.

De NGP deed in 2009 en 2014 ook mee aan de lokale verkiezingen in Zuidplas, beiden keren echter zonder succes. De kandidatenlijst van de NGP bestaat uit acht kandidaten uit Nieuwerkerk. Drie kandidaten komen uit Moordrecht. Uit Moerkapelle en Zevenhuizen staat geen enkele inwoner op de kandidatenlijst van de NGP.

  1. Frank van Mourik, Nieuwerkerk
  2. Kees Heuvelman, Nieuwerkerk,
  3. Mustapha Zbair, Moordrecht
  4. Peter Baur, Nieuwerkerk
  5. Annie van Kruijsbergen-Hazenbroek, Nieuwerkerk
  6. Maria Krassa, Moordrecht
  7. Leo van der Stad, Nieuwerkerk
  8. Ad Aantjes, Nieuwerkerk
  9. André Noorlander, Nieuwerkerk
  10. Kees Verboom, Moordrecht
  11. Otto de Lange, Nieuwerkerk

 

 

 

Advertentie