8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Politiek doet poging om inwoners warm te krijgen voor verkiezingen

Verschillende politieke partijen hebben op zaterdag 3 maart geprobeerd om inwoners in Zuidplas – ondanks het koude weer – warm te krijgen voor de verkiezingen die over twee weken plaatsvinden. 

Het CDA nam deze missie op deze koude zaterdag erg serieus. Zo ging de partij op pad met een caravan mét warme chocolademelk. Ook startte de partij met het uitdelen van bloembollen onder het motto ‘we zetten de samenleving in bloei!’. De bedoeling is dat er de komende weken een paar duizend bloembollen worden uitgedeeld. De bloembollen die overblijven gaat de partij in de bermen van Zuidplas planten.

De Christenunie-SGP was ook buiten te vinden. Voor de inwoners met keuzestress rondom de keuze die op 21 maart gemaakt moet worden deelde de partij bedrukte stresspoppen uit. Daarnaast konden inwoners een speciaal voor Zuidplas ontwikkeld kwartetspel , voorzien van partijlogo, ophalen bij de partij.

Ook de SP en PvdA-GL gingen in gesprek met inwoners over de aanstaande verkiezingen. PvdA-GL combineerde dit met een factcheck bij de fietsenrekken van de Smidse in Moordrecht.

De VVD koos er deze zaterdag voor om geen inwoners lastig te vallen met de lokale verkiezingen. Kandidaten van die partij deden vrijdagavond 2 maart mee aan boerencurling met bierkratten in Moerkapelle. De kandidaten van D66 kozen er deze zaterdag voor om het partijcongres in Rotterdam bij te wonen. Ook de kandidaten van NEZ en de NGP, die alleen in Zuidplas meedoen aan de verkiezingen, waren deze zaterdag niet prominent aanwezig in het straatbeeld.

Advertentie