8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Raad Zuidplas: Breder kijken dan parkeerproblematiek sportpark Dorrestein

Er moet breder gekeken worden dan alleen de parkeerproblematiek van sportpark Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat werd duidelijk tijdens de raadsvergadering van dinsdag 6 maart. De gemeenteraad sprak voor de tweede keer over de parkeerproblemen bij sportpark Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het punt is op de agenda van de gemeenteraad gekomen door een initiatiefvoorstel van VVD-raadslid Nick Rockx.

Bij het onderwerp werd er namens drie verschillende organisaties ingesproken. Dhr. Voordendag, inspreker namens de flatcommissie van ‘De Linde’ ziet het probleem vooral als een probleem van het sportpark. Vaak wordt er gesproken over de parkeerproblematiek op het sportpark en in de bomenwijk. Volgens Voordendag zijn de paar extra parkeerplaatsen bij ‘De Els’ niet nodig. Met de 15.000 euro die hiermee bespaard wordt kan beter de hoofdingang van de voetbalvereniging verplaatst worden naar de parkeerplaats achter het zwembad. Hier zouden dan ook, op de plek van de oude kantine van CKV Nieuwerkerk, 80 parkeerplaatsen gerealiseerd moeten worden.

Ook volgens de inspreker namens de Jeu de Boules vereniging is dit een goed voorstel. Op dit moment wordt er regelmatig gevaarlijk geparkeerd bij het sportpark. Als aanvullende oplossing gaf de inspreker ook aan dat de huidige parkeerplaats in slechte staat is en dus opgeknapt moet worden.

De Hockeyclub in Nieuwerkerk gaf aan dat het wel druk is op de parkeerterreinen, maar herkent hierin geen parkeerprobleem. De inspreekster namens de hockeyclub gaf wel aan dat de hockeyclub een capaciteitsprobleem kent, met name op het gebied van zaalcapaciteit.

De gemeenteraad reageerde positief op het voorstel van de VVD. Wel is er de roep om vooral verdere afstemming te zoeken met bewoners en alle aanwezige sportclubs op het sportpark. Verschillende partijen willen graag dat er breder gekeken moet worden dan de parkeerproblematiek op het sportpark. Er moet ook gekeken worden naar de capaciteitsproblemen van de sportfaciliteiten op het sportveld. Er was tijdens de vergadering nog enige discussie of er eerst breder gekeken zou moeten worden naar de toekomst van het sportpark of dat er eerst parkeerplaatsen gerealiseerd zouden moeten worden.

Verschillende partijen stelden wel vraagtekens bij de zienswijze van het college op het voorstel. Het college stelt in de zienswijze dat er afspraken met de sportverenigingen moeten worden gemaakt over de inzet van verkeersregelaars door de verenigingen. De raadsleden hebben twijfels over de praktische haalbaarheid hiervan.

Tijdens de vergadering werd het voorstel aangepast waardoor in de Bomenwijk zelf nog even geen extra parkeerplaatsen komen. Wel is er een grote meerderheid voor het aanleggen van een nieuw parkeerterrein in plaats van de oude korfbal accommodatie. Een jaar nadat de 80 extra parkeerplaatsen klaar zijn moet opnieuw naar de parkeerdruk in de wijk met hoogbouwflats gekeken worden. Als het dan nodig is kunnen er bij één flat alsnog extra parkeerplaatsen komen. Het geld hiervoor wordt al wel gereserveerd.

Advertentie