Flinke kop-staartaanrijding op A20 bij Moordrecht veroorzaakt uur vertraging

Automobilisten die vanaf Gouda richting Rotterdam wilden reizen, sloten op zaterdagmiddag 10 maart rond 17:00 uur ter hoogte van Gouda achteraan in een file met een vertraging van bijna 1 uur. Oorzaak was een kop-staartaanrijding op de linkerbaan van de A20 tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan de IJssel.

Volgens de melding zou sprake zijn van een beknelling in een van de auto’s. Dit bleek niet het geval te zijn. De gealarmeerde brandweereenheden konden bij aankomst direct weer inrukken. Het personeel van een gewaarschuwde ambulance heeft met betrokkenen gesproken en heeft tijdelijk de zorg voor een baby overgenomen, terwijl de moeder een verklaring aan de politie gaf. Niemand bleek verwondingen te hebben opgelopen.

Bij de aanrijding waren tenminste 3 personenauto’s betrokken, en mogelijk indirect ook een bestelbus. De personenauto’s zijn door een berger afgesleept, de meeste betrokkenen zijn door familie opgehaald.

Omdat veel bestuurders via de A12 en de N219 de plaats van het ongeval wilden omzeilen, ontstond op de N219 ook een file met een vertraging van ca. 10 minuten.

Alcoholtest voor alle bestuurders