8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Stille tocht en bloemen bij Dé Boom van Zevenhuizen

Inwoners van Zevenhuizen hebben de afgelopen dagen bloemen neergelegd op de plaats waar voorheen Dé Boom van Zevenhuizen stond. Ook heeft een tiental mensen deelgenomen aan een Stille Tocht ter nagedachtenis aan de boom. De bekende boom werd afgelopen week omgezaagd vanwege de bouwplannen in het centrum van Zevenhuizen. Het plotselinge omzagen van de bekende boom in de Dorpsstraat van Zevenhuizen zorgde voor een storm van kritiek en onbegrip.

Politici van de VVD en CDA stelden binnen de kortste keren vragen over het gebeuren. Ook bij de gemeente zijn veel vragen en boze reacties binnengekomen. Inmiddels blijkt dat de voltallige gemeenteraad heeft ingestemd met het omzagen van de boom, dus ook het CDA en de VVD. Het besluit om de boom om te zagen is genomen na reacties op een informatieavond over de bouwplannen. Ook zouden de Oranjevereniging en de organisatie van het Oogstfeest gevraagd hebben om de boom te verwijderen.

Kandidaat raadslid voor de VVD, Leendert Karreman, was zaterdagavond samen met Joop Huson (D66) aanwezig bij de stille tocht. Karreman gaf zaterdagavond inmiddels toe dat in de gemeenteraad een stomme fout is gemaakt. Niemand heeft beseft om welke boom het ging. De SP heeft inmiddels op haar site ook een bericht geplaatst. Fractievoorzitter en lijsttrekker Jan Baas trekt in het bericht het boetekleed aan en spreekt over een flater waaraan ook hij schuldig is.

De deelnemers aan de stille tocht hebben zaterdagavond ook bloemen neergelegd op de restanten van de omgezaagde boom. Een toevallig passerende automobilist stopte toen hij voorbij reed tijdens de “plechtigheid”. Voor de deelnemers aan de stille tocht voor de boom ontstond toen wel het besef dat de gedenkplaats er eigenlijk het zelfde uitziet als gedenkplaatsen voor verkeersslachtoffers.

De deelnemers aan de ijskoude stille tocht hebben na afloop de warmte van cafetaria Mainstreet opgezocht. Daar waren voor de gelegenheid Kwekkeboom kroketten voor een afgezaagde prijs verkrijgbaar. De projectontwikkelaar heeft inmiddels ook gereageerd op de commotie. De bouwer wil een nieuwe volwassen boom plaatsen ter vervanging van het omgezaagde exemplaar.

stille tocht boom van zevenhuizen Kroketten boom van zevenhuizen

Advertentie