8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Plakoorlog in Zuidplas: hoog tijd om naar stembus te gaan

Aan het eind van deze politieke campagne is er toch een heuse plakoorlog in Zuidplas losgebarsten. CDA-kandidaat Tinet de Jonge maakte dinsdagochtend 20 maart melding van een CDA-poster waarover een SP-poster geplakt is. Ook VVD-kandidaat Leendert Karreman twitterde een foto van een VVD-poster waarover een SP-poster geplakt is. De SP beschuldigde op haar beurt weer de VVD van het overplakken van SP-posters.

De zogenoemde plakoorlog viel deze campagne relatief mee. Meer dan ooit werd er via sociale media en andere digitale kanalen campagne gevoerd. Verschillende partijen maakten gebruik van filmpjes en reclames op bijvoorbeeld Facebook en lokale media. Hierdoor leek er deze campagne minder aandacht voor de vertrouwde verkiezingsborden in Zuidplas.

Tijdens de campagnes in 2009 en 2014 maakten verschillende partijen er een heuse sport van om posters over elkaar te plakken. Dit leverde geregeld verkiezingsborden op met 4 lagen aan verkiezingsposters. Waar de verkiezingsposters normaal met behangplaksel op de verkiezingsborden worden geplakt werd in het verleden ook regelmatig van ‘betere’ middelen gebruik gemaakt. Dit leidde tot enige frustratie bij de medewerkers van de gemeente die na de verkiezingen de borden weer schoon moesten maken voor de volgende verkiezingen.

Vandaag, woensdag 21 maart is de keuze aan u als inwoner. U kunt vandaag op deze locaties tot uiterlijk 21:00 uur stemmen in Zuidplas. Wilt u de verkiezingsprogramma’s of kandidatenlijsten nog rustig nalezen voor u uw stem gaat uitbrengen? Op de website ZuidplasKiest.nl zijn alle partijprogramma’s en kandidatenlijsten te vinden. Daarnaast vindt u hier een overzicht van alle stembureaus en meer informatie rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Vraagt u zich nog af waar de politieke verschillen liggen tussen de partijen in Zuidplas? Bekijk dan onderstaand filmpje waarin een aantal partijen antwoord geven op deze vraag.

Naast de verkiezingen voor de gemeenteraad kunt u ook uw stem uitbrengen op het referendum over de wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Let daarom goed op dat u naar het stembureau beide stempassen meeneemt. Eén stempas is voor de lokale verkiezingen. De andere stempas is voor het referendum.

Advertentie