8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Heren JBC Nieuwerkerk naar 4e divisie

Eigenlijk kon er bij de afsluitende dag van de competitie weinig misgaan, maar de heren van JBC Nieuwerkerk 2 waren erop gebrand om de enige nederlaag van dit seizoen in eigen huis te revancheren, wat dan meteen zou leiden tot het officiële kampioenschap van de vijfde divisie.

Na de eerste doublettesronde (2 teams met 2 spelers, elk 3 boules) zag het er al goed uit, 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Er moest gevochten worden om elk punt. Een wedstrijd met een 0-8 achterstand werd alsnog met 13-12 gewonnen. Nu moest er nog één wedstrijd gewonnen worden voordat de heren zich officieel kampioen mochten noemen.

De tripletronde (2 teams, 3 spelers met elk 2 boules) werd door de heren gelukkig gewonnen en zo kwam de stand op 5-0. Het feest was dus compleet, maar er kwamen nog drie partijen en die wilden de heren toch ook wel heel graag op hun naam schrijven. Na wederom een zware strijd werd de definitieve uitslag 7-1. De heren van JBC Nieuwerkerk zullen volgende jaar in de 4e divisie aan de slag gaan.

Advertentie