8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Freerunners op de bon bij illegaal betreden Geertruidahoeve

Twee jongeren zijn vrijdagmiddag 30 maart op de bon geslingerd nadat ze zonder toestemming rond liepen bij de vervallen Geertruida Hoeve langs de eerste tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Buurtbewoners die het tweetal bezig zag hebben de politie gebeld. Vanwege het feit dat er al meer incidenten geweest zijn is de politie met spoed met drie wagens op het voorval afgekomen. Het tweetal werd nog op het terrein door de politie aangetroffen. Het bleek dat ze de afgelopen week al eerder door de politie in Nesselande waren aangesproken vanwege verdacht gedrag.

In de kofferbak lagen hakbijlen en andere gereedschappen. Volgens het tweetal waren ze bezig met freerunning activiteiten. Daarom zou het ook normaal zijn om de boerderij vanaf de weilanden te benaderen.Het vervoeren van gereedschap in de spits is niet verboden en geen reden om een bekeuring te krijgen. Wel schreef de politie een prent uit op basis van artikel 461 waarin staat dat je je niet op een afgesloten terrein mag bevinden. Het terrein rond de vervallen boerderij is sinds enige tijd met bouwhekken afgesloten. Na het schrijven van de prent mocht het tweetal de weg vervolgen.

Advertentie