8.5 C
New York
zondag 1 oktober 2023

Inspraakavond fietsenrekken Moordrecht : rekken terug!

Op woensdagavond 11 april heeft de gemeente Zuidplas in het Turfhuis een bijeenkomst gehouden over de weggehaalde fietsenrekken in winkelcentrum ’t Smidse in Moordrecht. De gemeente heeft daar eerder fietsenrekken weggehaald in opdracht van dorpswethouder van Woudenberg nadat er inwoners hadden geklaagd over het ontbreken van  handhaving bij fietsers op de stoep. Dit besluit heeft geleid tot een verkeerde inschatting van afstanden, zware politieke discussie in de gemeenteraad en zelfs een door PvdA/GroenLinks teruggeplaatst rek.

Daarom wilde gemeente met de bewoners in gesprek over hoe zij dachten over de oude en nieuwe situatie. Hierop kwamen ruim 40 inwoners af en de meest gehoorde wens van de inwoners was dat de rekken voor de Albert Heijn en Aldi terugkeren. De rekken die nu geplaatst zijn bij het Kruidvat aan de Kerklaan mogen, als uitbreiding, blijven. Niemand ziet de rekken aan de Sluislaan zitten, hierdoor wordt de stoep te smal voor bijvoorbeeld rollators. De aanwezigen op deze avond hebben de gemeente Zuidplas weer genoeg huiswerk meegegeven.

Advertentie