8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Bambi mag blijven, excuus van wethouder

Het Hertenkamp in de Nieuwerkerkse wijk Dorrestein blijft gewoon bestaan. Dat heeft wethouder Rik van Woudenberg dinsdagmorgen 17 april laten weten. Van Woudenberg reageerde dinsdag op Facebook op het nieuws dat in een gemeentelijke nota het voortbestaan van het Hertenkamp ter discussie werd gesteld. Gouwe IJssel Nieuws bracht dit nieuws maandagavond. Volgens Van Woudenberg berust het op een fout en heeft hij vanwege de verkiezingen de nota niet goed gelezen.

Op Facebook stelt hij: “Excuses mijnerzijds, waar gewerkt wordt, worden soms fouten gemaakt. De afdeling vastgoed was niet op de hoogte van de dierenwelzijn nota. En ik heb het door de drukte van de verkiezingen niet gelezen”

Omdat het Van Woudenberg niet eerder was opgevallen heeft hij zijn dank uitgesproken dat de fout was gevonden. Hij geeft aan dat het stuk nog snel zal worden aangepast. Op een vraag of het nu echt zeker is dat het Hertenkamp kan blijven staan zegt de wethouder :  “De dierenwelzijnsnota is de basis waarop we het Hertenkampje op consolideren in de vastgoednota zetten en het dus blijft bestaan”.  Er zal dus een gewijzigd raadsvoorstel komen voor de volgende gemeenteraadsvergadering volgende week dinsdag.

Voor de raadsleden blijft de vraag staan hoe het mogelijk is dat binnen één gemeentelijke afdeling twee verschillende koersen werden gevaren. Vanavond is er een informatieve avond over onder andere de vastgoednota.

Advertentie