8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Opluchting na slaan eerste paal Ouderinitiatief

Na dik vijf jaar speuren naar geldbronnen en partners, diverse overleggen met de gemeente Zuidplas en de ontwikkelaar en ondergaan van protesten van omwonenden die tot de Raad van State aan toe gingen met tijdelijke bouwstop, was het zover. Elly Hoogeveen van Stichting Ouderiniatief de Zuidplas mocht de eerste paal in de grond slaan voor de bouw van het ouderinitiatief op donderdag 28 juni. Deze echte stap tot bouw was voor haar een zucht van opluchting, eindelijk is het zover.  Aan de Middelweg in Moordrecht, op de oude schoollocatie van de Rank,  werd de eerste paal geslagen voor een woonzorgcomplex voor kinderen met een beperking.

Al in 2013 kwamen de eerste plannen op tafel van een groep ouders die de wens hadden dat hun kinderen vlak bij hen als ouders konden wonen. Hiermee was er minder zorg nodig en konden de ouders ook meer hun kinderen zien. In de gemeenteraad werd het plan positief ontvangen en is er aan meegewerkt. Bouwonderneming Van Wijnen zag het wel zitten om de bouw te gaan doen in combinatie met 15 koopwoningen om het betaalbaar te houden. De 19 zorgwoningen worden aan de jongeren verhuurd door woonpartners Midden Holland. Toen  de plannen gereed waren vonden de bewoners in de omgeving het te hoog en zo werd het een rechtszaak. Uiteindelijk heeft de Raad van State bepaald dat het plan met een kleine aanpassing doorgang kon vinden.

Elly Hoogeveen was toen wel bang dat er weer een heel proces zou komen vertelde ze toen aan Gouwe IJssel Nieuws: “De Raad van State heeft nu gesproken, laten we samen met de omwonenden aan de slag gaan om er iets moois voor ons en een goede oplossing voor de omwonende te maken. Die route heeft echt mijn voorkeur!“. Met het slaan van de eerste paal door Elly Hoogeveen samen met de directeur van ontwikkelaar Van Wijnen, de directeur van Woonpartners en de wethouders Jan Hordijk en Daan de Haas is haar droom nu echt werkelijkheid geworden. 

Advertentie