Sport, Cultuur, knutselen en water tijdens eerste jeugdvakantieweek

De eerste jeugdvakantieweek in Zuidplas staat vol met activiteiten voor de kinderen van de gemeente Zuidplas. Traditioneel zijn deze activiteiten in de dorpen Moerkapelle, Moordrecht en Zevenhuizen. In de laatste week van de grote vakantie zijn alle activiteiten in Nieuwerkerk aan den IJssel maar wel voor alle kinderen uit Zuidplas. Dit jaar is er geen vervolg op het timmerdorp, dat vorig jaar een groot succes was.

Op maandagochtend 16 juli zal wethouder Verbeek om 10:30 uur de jeugdvakantieweek openen door zelf de stormbaan te gaan betreden in de gymzaal aan de burgemeester Nederveenlaan 53. Nadat iedereen de stormbaan heeft gedaan kunnen de deelnemers freerunnen. Maandagmiddag kan men in Zevenhuizen een wespenbeschermer knutselen. Op dinsdag 17 juli is er in de ochtend poppentheater in Zevenhuizen, schilderen en boter maken in Moordrecht en in de avond is er in Moordrecht een viswedstrijd.

Op woensdag 18 juli zijn er in de ochtend bij vv Groeneweg in Zevenhuizen diverse spellen te doen met ook een stormbaan en springkussen, kan men roeien of suppen op de Roeibaan, staat er knutselen en een springkussen op het programma bij het JWF gebouw in Moordrecht en kan men aardewerk kommetjes maken kan in Zevenhuizen. In Moerkapelle is er in de ochtend een schildersplein waar je kunst kan maken.

Op donderdag 19 juli kan je met korting Jurassic Golf gaan spelen op de golfbaan op de grens van Moordrecht en Gouda en in de avond komt de brandweer uit Moordrecht met brandspuiten op het speelveld op de Nicolaas Beetslaan, tenzij er nood aan de man is uiteraard. De week wordt afgesloten op vrijdag 20 juli met voetballen in een pannakooi in Moerkapelle en op vrijdagavond met discozwemmen in de Koornmolen in Zevenhuizen.

Brochure niet gehad op school? Download het hier!