8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Moerkapelle verliest directe OV verbinding met Gouda door nieuwe dienstregeling

De nieuwe dienstregeling van Arriva, die 9 december 2018 in zal gaan, heeft een groot scala aan wijzigingen. Vooral de dorpen Zevenhuizen en Moerkapelle gaan hier iets van merken omdat hier de bus meer zal rijden maar ook andere verbindingen gaan komen. Vooral Moerkapelle zal moeten wennen want de directe verbinding met Gouda zal komen te vervallen door het opheffen van lijn 177.

De verbinding tussen de dorpen onderling gaat wel verbetering krijgen. In de daluren gaat lijn 383 tussen Krimpen aan den IJssel en Zoetermeer-Lansingerland rijden en verbind Nieuwerkerk aan den IJssel op deze manier met de Metro in Nesselande en het werkplein in Capelle overdag. Ook is er nu een rechtstreekse verbinding met Zevenhuizen en Moerkapelle op de dag naar het gemeentehuis. In de avonduren en in het weekend rijdt de lijn tussen Metro Nesselande en Zoetermeer, waarbij er nog steeds geen directe verbinding zal zijn voor Theater Swanla met Nieuwerkerk aan den IJssel.

Lijn 175 gaat niet meer naar Rotterdam Alexander maar rijdt tot het metrostation Nesselande. Aan de andere kant gaat deze lijn voortaan na Waddinxveen verder op de oude route van 177 naar Gouda. Hierdoor krijgt de Goudse Poort en het Groene Hart ziekenhuis nu een directe verbinding met Zevenhuizen. Echter verliest Moerkapelle deze zelfde verbinding en moet men of in Zevenhuizen of in Waddinxveen overstappen.  Wel gaat 175 ook in de avonden rijden in plaats van de belbus 575.

Qliner 382 gaat wel rijden door Moerkapelle vanaf Waddinxveen naar het nieuwe station Zoetermeer-Lansingerland. Hiermee is er een snelle treinverbinding op R-Net en op de sprinter tussen Den Haag en Gouda. Deze lijn gaat ook in de avonden en in het weekend rijden. Alleen voor Moordrecht zal er weinig veranderen, voor lijn 190 zijn er geen dienstregelingswijzigingen in petto.

Advertentie