8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Vrouw gered door hulpdiensten dankzij hulpgeroep

Op zondagavond 11 november is op de Zuidelijke Dwarsweg tussen de Knibbelweg en de Bredeweg in Zevenhuizen een vrouw te water geraakt. Een alerte motorrijder van politie heeft de om hulp schreeuwende vrouw in een sloot aangetroffen en uit het water gered.

De vrouw moest ter hoogte van een passeerplaats uitwijken voor een vrachtauto. Hierbij tuimelde ze met haar fiets over de rand en viel in de sloot naast de Zuidelijke Dwarsweg. Vanwege de modder in deze sloot kon ze niet zelfstandig uit de sloot klimmen. En door de enigszins hoge rand langs dit weggedeelte kon ze vanaf de weg nauwelijks gezien worden. De bestuurder van de vrachtauto heeft van dit voorval waarschijnlijk niets gemerkt en is doorgereden.

Meerdere auto’s zijn gepasseerd, die haar hulpgeroep echter niet hoorden. De motoragent, die op de melding afkwam, hoorde de vrouw wèl roepen en heeft haar samen met een passant op de kant geholpen.

Omdat niet direct duidelijk was of de vrouw het enige slachtoffer van de uitwijkmanoeuvre was heeft de brandweer duikers het water in gestuurd om er zeker van te zijn dat er niet meer personen in het water waren beland.

De vrouw is in een ambulance gecontroleerd op letsel.

Vanwege de melding zijn veel hulpdiensten ingezet, waaronder een autoladder van de brandweer.

Advertentie