8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Het jaar in stijl afsluiten… Nog een keer tegen het portaal rijden

Op maandag 31 december werd het jaar 2018 in stijl afgesloten. Op de Bredeweg in Zevenhuizen was er vermoedelijk weer een vrachtwagen met een chauffeur die geen borden leest en blind de navigatie blijft volgen. Hierdoor is op de laatste dag wederom een hoogteportaal uit de grond gereden die moet voorkomen dat vrachtwagens de lage tunnel inrijden.  De maximale hoogte van de tunnel is 3,2 meter. Het industriegebied Doelwijk, waar veel vrachtverkeer bestemd voor is, kan via de Moordrechtboog het industriegebied op. 

In dit geval lag het portaal zelf aan de kant van de weg maar ook de grondplaat waar de houder van de balk aan vast zit lijkt verbogen. Aan de de hoogtebalk zaten witte verfresten waardoor het het vermoeden is dat de vrachtwagen ook schade heeft opgelopen. Dit keer was het aan de kant van Doelwijk in Waddinxveen. Sinds het afsluiten van de spoorwegovergang en ingebruikname van de tunnel zijn er meerdere incidenten geweest met vrachtwagens. Er zijn al speciaal speciale keerlussen aangelegd voor vrachtwagens voor de hoogtebalken. 

Update : De gemeente Zuidplas heeft ook de rest van het portaal weggehaald in kader van de veiligheid en zal via een tekstkar het aankomende verkeer waarschuwen voor de hoogte van de tunnel.

Eerder filmpje over alle borden op de bredeweg
Advertentie