Groep 8 leerlingen van het Reigerbos willen sportieve, humorvolle en aardige burgemeester voor Zuidplas

De leerlingen van groep 8 van het Reigerbos willen een burgemeester voor Zuidplas die aardig is, humor heeft maar ook serieus kan zijn, die staat voor gelijkheid en sportief zijn met opdrachten tot bijvoorbeeld sponsorlopen. Dat antwoord kreeg voorzitter Ferry van Wijnen van de vertrouwenscommissie, die zorg moet dragen voor het aanstellen van een nieuwe burgemeester, op vrijdag 1 februari te horen in de tijdelijke huisvesting in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen.

Ferry van Wijnen had tijdens een eerder gemeenteraadsvergadering alle leden van de kindergemeenteraad opgeroepen om op hun scholen te achterhalen hoe alle groepen 8 van Zuidplas de nieuwe burgemeester zien. Sophie dos Santos Gomes, lid van de kindergemeenteraad, uit groep 8 van ’t Reigerbos in Zevenhuizen gaf deze ingevulde enquêtes aan van Wijnen en Tinet de Jonge die ook namens de vertrouwenscommissie aanwezig was bij de overhandiging.

Van Wijnen vertelde aan de leerlingen dat niemand mag weten wie er gesolliciteerd heeft naar de functie van burgemeester. Hij liet weten dat hij het leuk zou vinden als er een vrouwelijke burgemeester komt. Tinet de Jonge bedankte de leerlingen en liet weten dat ze er blij is met de grote stapel formulieren.

Ferry van Wijnen deelde zijn ervaring aan Gouwe IJssel Nieuws : “Was leuk om die enquêtes op te halen. De kinderen hadden er echt goed over nagedacht, vooral degene die vond dat de nieuwe burgemeester niet aan corruptie mag doen… 😉 We gaan nu de ingevulde formulieren inventariseren en dit vertalen in de profielschets. Het resultaat krijgt hier een prominente plek!

Tinet de Jonge heeft genoten van de overdracht : ” Super gaaf om de betrokkenheid van de Kids te zien. Ze willen een burgemeester die niet corrupt is, sportopdrachten geeft, eerlijk is, aardig en vriendelijk voor iedereen. Zo’n burgemeester wil ik ook wel. En daar waar de meiden heel hard jaaaa riepen bij het opperen van een vrouw, werd dat voorstel onder de kleine mannen iets hummender ontvangen

Inwoners van Zuidplas kunnen tot 7 februari nog hun mening geven over de nieuwe burgemeester. Eerder al liet men weten dat als alles lukt, voor de zomer de naam bekend is van de nieuwe burgemeester. Als alles lukt zal pp 30 september nieuwe burgemeester beëdigd worden. Tot die beëdiging zal Servaas Stoop de taken waarnemen als waarnemend burgemeester.

info en foto’s : Jacolien Rog