8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Werkzoekenden en werkgevers ontmoeten elkaar tijdens “Kom binnen bij bedrijven”

Voor werkzoekenden in de Groene Hart regio is er in de week van 11 t/m 16 maart een mooie kans om zich bij verschillende bedrijven in de buurt te kunnen oriënteren op een nieuwe baan. In deze periode openen deelnemende ondernemingen die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers hun bedrijfsdeuren voor het regionale event :”Kom binnen bij bedrijven”.

Op zoek naar een nieuwe werkomgeving of gewoon eens rond aan het kijken naar een nieuwe uitdaging op werkgebied ? Dan is volgende week de kans om eens vrijblijvend bij meerdere bedrijven in de regio binnen te kijken. Laagdrempelig kennis maken met het personeel dat er werkzaam is, een rondleiding achter de schermen of een uitgebreide bedrijfspresentatie. Er is van alles mogelijk tijdens de “open deur week” die volgende week wordt georganiseerd als onderdeel van het regionale platform “Groene Hart Werkt”. Via dit platform is er een samenwerking tussen  bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen ontstaan, waarbij gewerkt wordt aan economische initiatieven in het Groene Hart.

Een grote verscheidenheid aan bedrijven heeft zich als deelnemer aangemeld via de website kombinnenbijbedrijven.nl.  Op deze website kunnen werkzoekenden, stagiaires, vrijwilligers en roer-omgooiers zich inschrijven bij bedrijven of instellingen waar hun belangstelling naar uitgaat. Hierna zal de misschien wel nieuwe werknemer worden uitgenodigd voor een vrijblijvend en oriënterend bezoek, om nader kennis te maken en eens binnen te snuffelen bij werkgevers.

Dinsdag 5 maart gaf wethouder Jan Willem Schuurman van de gemeente Zuidplas alvast de aftrap van dit mooie event voor de regio Zuidplas. Hij deed dit door een bezoek te brengen aan het  bedrijf “Ballen en Zo” gevestigd aan de Oostbaan in Moordrecht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken en ontwerpen van “balspeelgoed” zoals ballenblazers en ballenopruimers, maar maakt ook kinderescaperooms, speeltuinproducten en spellen speciaal voor ouderen en mensen met een beperking.  Ook Ballen en Zo is deelnemer aan “Kom binnen bij bedrijven” in de hoop nieuw personeel te vinden. Ze zoeken vooral mensen  die het leuk vinden om twee rechterhanden uit de mouwen te steken en zo een mooie bijdrage aan het bedrijf te kunnen leveren. Wethouder Schuurman kreeg alvast een rondleiding door het bedrijf met de nodige uitleg over de diverse producten die er geproduceerd worden. Belangstellenden kunnen er na aanmelding volgende week ook een uitgebreid kijkje nemen.

Bij de editie van 2018 namen ca 300 bedrijven in de regio deel en meldden zich ongeveer duizend geïnteresseerde binnenkijkers aan.  Mocht u ook een vrijblijvend kijkje willen nemen en een praatje maken bij deelnemende bedrijven in de Groene Hart regio, kunt u zich zoals gezegd aanmelden via www.kombinnenbijbedrijven.nl.

 

Advertentie