8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Hervormde kerk zamelt kleding in voor Oekraïne

Aanstaande zaterdag, 30 maart, houdt de Unter-Karpatenwerkgroep van de Hervormde Gemeente van 9.00 tot 12.00 uur weer een kledingactie in gebouw de Vluchtheuvel aan de Kerkgang (Dorpsstraat Nieuwerkerk aan den IJssel, bij de Oude Kerk). Hierbij kunt u al uw goede gebruikte kleding, schoenen, linnengoed, dekens, dekbedden e.d. kwijt. Een dringende vraag is, de kleding alvast grofweg uit te sorteren in dames-, heren-, kinderkleding enz, graag in stevige gesloten vuilniszakken. Als u per auto komt rijdt u via de Kerklaan naar het kerkplein, waar u uw gesorteerde zakken bij de kar kunt afgeven. Fietsers en lopers gaan via de Dorpsstraat de Kerkgang in naar de Vluchtheuvel.

De spullen zijn bestemd voor de extreem arme gezinnen in Oekraïne, in het kader van Stichting Armenhulp Oekra-ine. De hulp is nog steeds hard nodig hier, nu de oorlogstoestand maar voortduurt en het geld steeds verder ont-waardt, terwijl de prijzen, ook van de eerste levensbehoeften, almaar verder stijgen. Met name in de zigeuner-kampen, met vaak grote gezinnen en heel veel werkeloosheid, en ook bij ouderen is de situatie nijpend.

Wie behalve met kleding nog verder mee wil leven met dit noodzakelijke werk in Oekraïne kan een (aftrekbare) gift overmaken naar: Iban: NL36 RABO 0396 2058 01 t.n.v. Diaconie Herv. Gem. N. a/d IJ. inzake Unter-Karpaten-werkgroep, o.v.v. “Armenhulp”. Ev. inlichtingen bij secretaris Mieke den Boer, tel. 0180-314870

Advertentie