8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Fors aantal overtredingen bij politiecontrole Zuidplas (video)

Op woensdag 27 maart heeft politieteam Waddinxveen-Zuidplas diverse verkeersgerelateerde controles gehouden. Bij de speeltuin langs de Kleinpolderlaan in Nieuwerkerk was een controleplaats ingericht en op een aantal andere plaatsen in de gemeente werd op snelheid gecontroleerd. Deze controles resulteerden in een fors aantal overtredingen.

De snelheidscontroles vonden o.a. plaats op het Noordeinde bij Zevenhuizen, bij La Baraque in Zevenhuizen en in Nieuwerkerk op de Europalaan, de Kortenoord en de Zuidplaslaan. Bij deze lasercontroles zijn 12 bekeuringen uitgeschreven.

Op de controleplaats op de Kleinpolderlaan werden diverse voertuigen gecontroleerd: zowel personenauto’s, bestelwagens als scooters. Motoragenten werden o.a. door een ANPR-auto aangestuurd waar het ging om personen die nog boetes hadden openstaan of om een andere reden in de politiesystemen bekend zijn. Ook namen motoragenten op eigen initiatief auto’s mee naar de controlelocatie. Denk daarbij aan auto’s met gebreken, verkeerd beladen auto’s, en automobilisten die door hun gedrag opvielen. Bij de controle werden o.a. voor de volgende overtredingen boetes uitgeschreven:
1 x rijden onder invloed van alcohol,
1 x rijden onder invloed van drugs,
1 x betalen openstaande boetes,
1 x gladde band bromfiets,
3 x overschrijding constructie snelheid bromfiets,
1 x niet dragen autogordel,
1 x negeren gesloten verklaring,
1 x trekhaak die het kenteken onleesbaar maakte en
1 boete voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

De controle duurde de gehele ochtend.

Advertentie