8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Sportweekeinde uitgelicht : Groot en klein zwoegen voor een slip of band bij Taekwon-do examen Jungshin Kwan

Zaterdag 30 maart demonstreerden de leden van Taekwon-Do club Jungshin Kwan hun vorderingen en probeerden zij hun volgende graad te behalen. Bij Taekwon-do gaat het niet alleen het gebruik van de hand en de voet, maar ook over de manier van denken, een manier van zelfdiscipline en ontwikkeling van zelfvertrouwen. Er wordt dan ook niet van een vechtsport maar over een verdedigingsport gesproken als het over Taekwon0-do gaat.

’s Ochtends lieten 11 Kids Taekwon-Do leden (4 t/m 7 jaar) zien wat ze geleerd hebben de afgelopen tijd. Op een speelse wijze kwamen de verschillende onderdelen aan bod waarbij ook de ouders in actie mochten komen om de kinderen te helpen en aan den lijve te ondervinden hoe goed deze Kids al zijn.

Op de foto de jongste leden na het succesvol afronden van de Kids-dag.

In de middag was het de beurt aan de jeugd, junioren en senioren om hun kunsten te laten zien op het examen. Zo kwamen de onderdelen stijlpatronen, sparren, zelfverdediging en breken voorbij. Ook moeten de leerlingen een theorie examen doen waarbij ook de kennis van de Koreaanse woorden die gebruikt worden bij Taekwon-do overhoord worden. De jeugd mag dan nog geholpen worden met lezen maar antwoorden moeten ze zelf doen.

Voorbeeld examenvraag : Wat betekent Chon Ji -- Hemel en Aarde
Stap sparring

Bij deze onderdelen doen jeugd, junioren en senioren gezamenlijk examen en zijn de groepen gesplitst in gele slip en band, groene slip en band en blauwe slip. De laatste examengroep was voor de blauwe band, rode slip of band. Langs de kant zitten ouders, familie en bekenden en na de ruim 2 uur durende examen krijgen de leerlingen de uitslag.

Met het sparren gaat het wel fanatiek maar na het afgroeten is overal de lach weer zichtbaar. In totaal mochten 32 leden hun nieuwe graad in ontvangst nemen, wederom een succesvolle dag voor de club uit Nieuwerkerk aan den IJssel.Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg